İZMİR / KARABAĞLAR - Saadet Onart İlkokulu

"Sıfır Atık Belgesi" Almaya Hak Kazandık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ''Sıfır Atık Projesi'' kapsamında Okul Müdürümüz Berrin Kutluay öncülüğünde aylardır çalışmalarımız hızla sürüyor.

Atık yönetiminin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi, öğrencilerimizin bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar neticesinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü  Temel Seviye "Sıfır Atık Belgesi "ne sahip olan kurum olduk.

Sıfır Atık Projesi kapsamında okulumuzda sıfır atık yönetim sistemi kuruldu. Ekipler oluşturularak eğitimleri tamamlandı, okulumuza atık kutuları temin edildi ve atıklar lisanslı firmalara teslim edilmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından  yapılan kontroller sonucunda "Sıfır Atık Belgesi"ni almaya hak kazandık.

Bu proje ile atıkların kaynağında doğru şekilde ayrılarak ekonomik değeri olan atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor ve üretilen atık miktarı azaltılarak çevre kirliliği önleniyor.

Okulumuzda Sıfır Atık Projesi'nin devam etmesinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Sıfır Atık Projesi Ayrıntıları

09-04-2021