İZMİR / KARABAĞLAR - Saadet Onart İlkokulu

Mrt

1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü, 1961 yılında aldığı kararla 27 Mart gününü "Dünya Tiyatro Günü" olarak kabul etmiştir. Türk kültüründe tiyatro; orta oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik oyunları, meddahlık danslı ve şarkılı veya taklid şeklinde başlamıştır. Ülkemizde tiyato ile ilgili ilk ulusal bildiriyi de yaşamını tiyatroya adamış ünlü tiyatro sanatçımız Muhsin ERTUĞRUL kaleme almıştır.

2/G sınıf öğretmeni Zilan DİLEK ve öğrencileri, başarılı olmak istiyorsak çok çalışmalıyız konulu KELOĞLAN'IN RÜYASI isimli oyunu oynamışlardır.

Ara

Bu amaçla 22.12.2023/Cuma günü saat 13.30'da, okulumuz çok amaçlı salonunda velilerimize yönelik İl Emniyet Müdürlüğünce "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" isimli bağımlılıkla mücadele konulu eğitim verilmiştir. Bunun için projeyi desteklenen bütün kurum/kuruluşları ve okulumuza gelerek bizleri onurlandıran polislerimize okulumuz ve velilerimiz adına teşekkürü bir borç biliriz.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için, En İyi Narkotik Polisi; Anne sitesinden bilgi alabilirsiniz. TIKLAYINIZ.

Okulumuzda Yerli Malı Haftası Kutlandı

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Bu amaçlar doğrultusunda okul olarak öğrencilerimizi yerli üretim ürünleri kullanmaya teşvik ediyoruz. Lerzan öğretmenimiz, öğrencileriyle birlikte, çeşitli etkinliklerle Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası (12-18 Aralık) kutlamıştır.

Ara

Geleneksel kültürümüzün ortaoyunu ve meddah ile birlikte en önemli köşe taşlarından biri olan Geleneksel Türk Gölge Oyunu "KARAGÖZ ve HACİVAT" okulumuzda öğrencilerimiz ile buluşturuldu. Öğrencilerimizin heyecanı görülmeye değerdi.

Ara

"Nene Torun Öğreniyoruz" projesinin ilk etkinliği, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin Ender KARABULUT ve Şube Müdürümüz Aytekin GÜRBULAK'ın katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi.

Okulum Temiz Belgesi

Ara

Yarımada Güç Birliği Derneği tarafından okulumuza kazandırılan Atatürk köşemizin açılışını, Karabağlar Milli Eğitim Müdürümüz Metin Ender KARABULUT ile birlikte yaptık.

Atatürk köşemizi yapan Yarımada Güç Birliği Derneğine teşekkür ederiz.